Minecraft lama
technologia

Minecraft lama. Hur tämjer man en lama i Minecraft?

En av de mest intressanta sakerna i Minecraft är att kunna tämja olika djur. De flesta av dem ger dig en viss nytta, t.ex. hästar är snabba, vargar skyddar dig från monster. Andra producerar nödvändiga resurser eller är bra husdjur. I den här artikeln får du lära dig att tämja en lama i Minecraft!

Hur tämjer man en lama i Minecraft?

Det finns ett mycket enkelt sätt att göra detta. Lamor tämjs på samma sätt som hästar, men när de väl är tämjda kan du inte kontrollera dem, du kan leda en lama i ett koppel.

Minecraft lamor – vilken mat ska man använda för att tämja dem?

För den här uppgiften behöver du 10 balar vete eller 5 balar hö. För att mata laman, placera den önskade maten i baren (hotbar) och välj den.

Hitta en plats med lamor

För att tämja lamor behöver du en plats där de förekommer. Vanligtvis finns Minecraft-lamas i bergen eller på savannen. Om du inte vet vilken biome du befinner dig i kan du kontrollera det med F3 på datorn. Texten visas i konsolen.

Hur rider man på en lama i Minecraft?

Som tidigare nämnts liknar lamor hästar i hög grad genom att de kan ridas och dekoreras. Du måste använda mattor för den här uppgiften, eftersom hästsadlar och rustningar inte fungerar som dekoration.

För att tämja en lama går du fram till den och trycker på höger musknapp, precis som du gör med hästar. Efter några få klick bör Minecraft-laman visa dig sin kärlek.

Hur föder man upp lamor i Minecraft?

Se till att du tämjer två lamor, så att du kan sätta koppel på dem och hålla dem på samma ställe.

Hur gör man en lamafarm i Minecraft?

Ge dem höbalar så att de kan kopulera. Om du inte har denna resurs ska du tillverka en med hjälp av tio vetebitar. Om hjärtan visas mellan dem kommer en bebis snart att dyka upp. Det är ett mycket enkelt sätt att få en stor lamafärgård!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.